Személyes hatékonyság TA-val. Haladó képzés. TA 202

Ez a képzés online képzésként is elindul, amennyiben a járványhelyzet ezt szükségessé teszi.

Mikor érdemes ezt a képzést választanod?

Ha megérintett a TA 101-es tréning, és úgy gondolod, hogy szívesen kalandoznál tovább a tranzakcióanalízis világában, szeretnéd alaposabban megismerni a TA eszközöket elsősorban azzal a céllal, hogy életed különféle területein hatékonyabban működj, akkor érdemes jelentkezned erre a kurzusra! A képzés során elsajátíthatod a főbb TA-s modellek alkalmazását saját magadra.

Ha sok mindenkiről gondoskodsz, mert olyan a munkád, vagy mert ilyen a habitusod, és szeretnél végre magadra is időt szánni, akkor ezt a képzést Neked szánták! Itt magadra figyelhetsz, megkeresheted azokat a talentumaidat, amiket nem vagy csak kevéssé használsz a mindennapi életedben. “Szellemi wellness” – ez volt az egyik résztvevő találó megfogalmazása.

Ha szakemberként szeretnéd használni a TA-t, akkor a TA 101-es tréning után ez a következő lépés. Az alapvető modellek és összefüggések megértése mellett megismered az alkalmazás lehetőségeit és legfontosabb etikai aspektusait.

A képzés terjedelme

A képzés négy + kettő kétnapos tréningből áll. Az első négy alkalom a TA-elmélet és gyakorlat négy nagy területét dolgozza fel az elmélet alapos megismerésével, és elegendő idővel a gyakorlásra. A plusz két tréning egyrészt komplexitásában továbbépíti az elméletet, másrészt konkrét példákkal mozdulunk el saját esetek földolgozása felé.  A képzés óraszáma a vizsgafolyamatban haladó elméletként és TA-s önismeretként is elszámolható. Jelentkezni lehet négy vagy eleve hat alkalomra, és az is lehet, hogy eredetileg négy alkalomra jelentkezel, de útközben kedvet kapsz a további két tréninghez is.

Tematika és időpontok

Személyiségszerkezet és működés. Miért különbözünk és hogyan vagyunk egyediek és megismételhetetlenek? Hogyan azonosítjuk az énállapotokat? Mi a különbség és az összefüggés a között, hogy milyen vagyok és hogyan működöm? Énállapotok strukturális és funkcionális elemzése. Mit jelent a fejlődésem ebben az összefüggésben? Milyen tanulási-fejlődési megállapodást köthetek magammal és hogyan? 2021. január 22-23. 2021. május 28-29.
Motiváció és kommunikációelemzés. Milyen biológiai, pszichológiai és társas szükségleteink vannak, és ezek hogyan érhetők tetten? Hogyan viszonyulnak ezek a szükségleteink egymáshoz? Mi a közös és mi az egyéni ebben? Milyen mintákat követek az elismerés adásában és fogadásában a privát és a mumkahelyi környzetemben? Milyen elismerésre vágyom és ezt hogyan kaphatom meg?  Interakció, tranzakció, kommunikáció. Hol vannak a kihasználatlan lehetőségeim a kommunikációban? Mit viszek túlzásba? Hogyan tudok válatoztatni a kommunikációs stílusomon? 2021. március 5-6. 2021. június 11-12.
Játszmák és racketek. Hogyan tudom azonosítani a játszmát? mi a különbség a játszma, a konfliktus és a manipuláció között? Milyen játszmáknak vagyok tanúja, milyeneknek részese? Mi a játszmára hívó horog, aminek nem tudok ellenállni? Mely játszmaszerepeket ismerek jól? Mire jó a játszma, és milyen alternatívák, kilépési lehetőségek vannak? Hogyan lehet itt változtatni? Mit élek meg a játszmában? Mik a kedvenc rossz érzéseim? Hogyan különböztetem meg a segítő és az akadályozó (helyettesítő) érzelmeket? Egyáltalán mit kezdek velük, és hogyan hatnak ezek a kapcsolatban? 2021. április 23-24. 2021. július 9-10.
Az életre vonatkozó mese. Miért olyan népszerűek a történetek? Melyek a kedvenc történeteim, és miért? A sorskönyv mint narratív-integratív modell. Mik a sorskönyv-elemzés TA-s eszközei? Események, szereplők, dinamika. Mit magyaráz ez az életemből? Szükséges-e, és ha igen, hogyan lehet ezen változtatni? Ablakok a világra: milyen szemüvegen keresztül látom magam másokhoz viszonyítva? mit jelent nekem az okéság? Melyek a tipikus stresszreakcióim? A sorskönyv mint sikerrecept. 2021. június 4-5. 2021. szeptember 3-4.
Autonómia, függés, motívumok. Mit jelent a TA autonómia fogalma és milyen képességek kapcsolódnak ehhez? Hogyan képzelhetőel az autonómia egy korlátokkal teli világban? Hogyan válhatok autonómmá? Mik a kedvenc függőségeim? Mitől vagy kitől vagyok függésben? Milyen leőnyöket kapok ebből és milyen a hatásom? Milyen alapvető motivációk mozgatják a viselkedésemet? Hogyan bánok ezekkel?   2021. október 1-2.
Fejlődési ciklusok. Az énállapotok fejlődése? Mik a legfontosabb fázisok és feladatok? Milyen fejlődési szükségleteket fednek le az énállapotok, és mit jelent az egészséges fejlődés? Pótolható, ha valami kimaradt és hogyan?  Reziliencia TA-s megközelítésben. Milyen lehetőségeket rejt magában a személyes utam? Hogyan tudok ezeket megtalálni és magamból kidolgozni?   2021. november 5-6.

Keretek

A képzés összesen 54 + 27  órát foglal magában, az egyes tréningek kétnaposak, mindkét napon 9:00-17:00-ig tartanak. Jelentkezni négy vagy hat alkalomra lehet. A képzésről az Európai Tranzakcióanalitikus Egyesület által elismert bizonyítványt állítunk ki, amely tartalmazza a képzés témaköreit és pontos óraszámát. A képzésre való jelentkezés feltétele a TA 101-es tréning elvégzése, ill. egy előzetes tájékozódó beszélgetés a kurzus vezetőjével. Jelentkezési határidő: 2021. május 20. A jelentkezés a képzési díj befizetésekor válik véglegessé.

A képzés részvételi díja

Négy alkalomra egyéni jelentkezés esetén 390.000.- forint + áfa; egyéni cégek részére 440.000,- forint + áfa, céges jelentkezés esetén 490.000.- forint + áfa.  2021. április 23-ig történő jelentkezés esetén a képzési díjból 10 % kedvezményt biztosítunk. Korlátozott számban áfamentes számlát is ki tudunk állítani, igény esetén ezt a jeletkezéskor kérjük jelezni.

Hat alkalomra egyéni jelentkezés esetén 590.000.- forint + áfa; egyéni cégek részére 660.000,- forint + áfa, céges jelentkezés esetén 730.000.- forint + áfa.  2021. április 23-ig történő jelentkezés esetén a képzési díjból 10 % kedvezményt biztosítunk. Korlátozott számban áfamentes számlát is ki tudunk állítani, igény esetén ezt a jeletkezéskor kérjük jelezni.

Itt jelentkezhetsz a most induló csoportba:

 

A jelentkezéshez kérjük, töltsd ki az űrlapot vagy hívj a +36-20-368-7628 telefonszámon.

A jelentkezés a visszaigazolás és a képzési díj befizetésével válik érvényessé. A jelentkezéssel automatikusan elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

 

A tréning helyszíne: Budapest

 

Jelentkezés a képzésre:

  Képzés, amire jelentkezem (kötelező)

  A képzésre történő jelentkezéssel Ön automatikusan elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

  Antal Sándor

  Proviz. képző és szupervizor tranzakcióanalitikus

  (PTSTA-O)

  +36 1 783 4640

  +36 20 368 7628