Megpróbáltatásból növekedés – covid-reflexiók TA-szemüveggel

Meetup-sorozat

Meetup 1.

A személyes megélés – Mindennapi próbatételeink

2021. január 20. 17:00-19:00

Egy meetup sorozaton keresztül a tranzakcióanalízis segítségével fogunk ránézni arra komplexitásra, amelyet a koronavírus nyomán kibontakozó globális válsághelyzet teremtett, és ahogyan az életünk megváltozott. Az egyes alkalmakon különböző nézőpontokból közelitünk, és elsősorban a tanulási lehetőségeket keressük, amelyek kapcsolódnak az élményeinkhez, a tudásunkhoz és mindenekelőtt a kapcsolati térhez, amelyben tapasztalataink és gondolkodásunk megjelenik.

Helyszín

A meetup online zajlik, zoom-felületen. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A belépéshez szükséges adatokat a meetup előtt juttatjuk el a jelentkezőkhöz.

A meetup felépítése

A megérkezés után egy a TA értékeit és módszertanát tükröző impulzus adó referátummal indítunk. Majd az itt bemutatott szempontok alapján kisebb csoportokban párbeszédre invitáljuk a jelenlévőket. Meggyőződésünk szerint a jó kérdések, a több szempontú helyzetértékelés és a különféle nézőpontok találkozása mentén új tudás születik. Ezt a fajta közös gondolkodást kínáljuk két órában, előzetes terveink szerint öt alkalommal, a szervezeti mindennapok öt különböző nézőpontjából. A moderátor team tagjai a TA-ban járatos gyakorló szakemberek: Báry Enikő, Dulin Judit, Érsek Gizella, Kató Csaba, Antal Sándor.

Az egyes alkalmak nézőpontjai

  1. Személyes megélés.
  2. A segítő szakember.
  3. A vezető.
  4. A HR.
  5. A szervezet mint rendszer.

Mindennapi próbatételeink – A személyes megélés

Meetup sorozatunk első részében az egyéni kihívásokra, az egyéni megélésekre, fókuszálunk. Az esemény keretein belül a tranzakcióanalízis szemüvegén keresztül keressük az egyéni tanulási lehetőségeket, a nem nyilvánvaló növekedési potenciált, melyet a jelenlegi helyzet kínál számunkra.

Időpont: 2021. január 20. 17:00-19:00

Az esemény moderátora: Érsek Gizella

Márciusban egyik pillanatról a másikra állt a feje tetejére mindannyiunk élete, egy olyan világjárvány mentén kibontakozó válsághelyzet következtében, amilyen minden ma élő ember életében példátlan. Az elmúlt hónapok mindannyiunkat próbára tettek, számtalan kihívás elé állítottak, amivel mindenki saját, rendelkezésre álló erőforrásaira támaszkodva igyekezett megküzdeni, viszont a globális szituáció nem változott számottevően, és valószínű nem is fog a következő hónapokban.

Az erőforrásaink, szociális tőkénk kimerülőben, utánpótlás híján a virtuális térben, és szociális izolációban, egy olyan helyzetben, amelynek kezelésére nincsenek mintáink. Mindennapjainkat áthatja az ideiglenesség érzése, mert nem tudjuk merre tart a jelenlegi helyzet, a globális krízis felerősítheti szorongásainkat, még nehezebbé teheti a bizonytalan helyzetek kezelését. Sokkal inkább van igényünk konkrétumokra, kapaszkodókra, válaszokra, olyan kézzelfogható, biztonságot sugalló körülményekre, amelyeket most még nehezebb megtalálnunk.

Kríziseink viszont, többnyire nem egyértelmű módon, magukban hordozzák a megküzdés és a növekedés lehetőségét is, noha nem automatikusan. Aktívan tennünk kell érte.

Jelentkezés

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéshez kérjük, töltsd ki a regisztrációs űrlapot. A jelentkezéssel automatikusan elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

 

Antal Sándor

Proviz. képző és szupervizor tranzakcióanalitikus

(PTSTA-O)

+36 1 783 4640

+36 20 368 7628