Képzési tematika

Szerződés magammal és másokkal
A szerződésre vonatkozó modellek: Berne, Steiner, English. Szerződések és szerepek a szervezetben. Kapcsolatra és tartalomra irányuló szerződések (Weil). Álszerződések. Hogyan érem el, hogy a megállapodásokat betartsák? Tanulási és munkaszerződések. Három és többoldalú szerződések.

2 nap

Elismerés és elfogadás
Az életpozíció és az OKÉ-sággal kapcsolatos tranzakcióanalitikus megközelítések (Berne, Harris, Ernst, Steiner, English). A típus (English): alapérzések és fedőérzések. Figyelem és attitűd. Sztrók-ökonómia (Steiner, McKenna). Figyelem, visszajelzés és motiváció.

2 nap

Autonómia, függőség és a saját motívumok
Éhségmodell, függőség és autonómia. Pszichológiai éhségmodellek. Motivációs elméletek (Herzberg, Maslow, Riemann). Függőség vagy autonómia (V. Lenhardt). Hatalom, motiváció és vezetés. Szimbiózis, passzivitás és félreismerés a vállalati mindennapokban.

2 nap

Tipológia, folyamatkommunikáció és beszélgetésvezetés
Kapcsolatteremtés és bejárati ajtók (Ware). Kommunikáció- és tranzakció-elemzés. Segítő intervenciók. Tranzakcióanalízis és személyiségtipológia. Folyamatkommunikáció (Kahler)

2 nap

Karrier és sorskönyv
Sorskönyv és személyes fejlődés. Karrier és sorskönyv. A sorskönyv fejlődése. Fejlődés, karrier és szervezetek. Karrier a különféle szervezeti kultúrákban. Az énállapotok fejlődése, fejlődési szükségletek és fejlődési ciklusok (P. Levin)

2 nap

Esetfeldolgozás és szupervízió. Zárás
A résztvevők gyakorlati esetei. Hangfelvételek, videó-elemzés, esetbemutatás. Szupervíziós és coaching-gyakorlatok. Eredménybiztosítás és a képzési év zárása.

2 nap

A résztvevők a műhelyek között tanulócsoportban dolgoznak (18 óra), egyéni prezentációt, a záró alkalomra pedig megadott szempontok alapján esettanulmányt készítenek.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk

 

A jelentkezéshez kérjük, töltsd ki az űrlapot vagy hívj a +36-20-368-7628 telefonszámon.

A jelentkezés a visszaigazolás és a képzési díj befizetésével válik érvényessé. A jelentkezéssel automatikusan elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

 

A tréning helyszíne: 1137. Budapest, Pozsonyi út 12.

Jelentkezés a képzésre:

A képzésre történő jelentkezéssel Ön automatikusan elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.