fbpx

 Ható-erőnk a hangzavarban

Az autonómia hatása és határai

szervezetiTA szakmai nap

Időpont: 2024. május 29. 9:30-16:30

Helyszín: Párbeszéd Háza. 1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Gyere és kapcsolódj azokkal, akiket már ismersz és akiket még nem, hogy közösen keressük a ható-erőnket a TA segítségével!

A világban nagy a hangzavar. A másik ember figyelméért egyre inkább meg kell küzdeni. Különféle megközelítések és igazságok versenyeznek egymással, a technika ördöge pedig mesés eléréseket ígér. 

Hol van az a személyes hatóerőnk, amely úgy mutat meg bennünket, hogy közben összhangban vagyunk saját magunkkal. Érdekel ez egyáltalán még valakit? És ha igen, hol vannak azok a terek és idők, amelyekben „autonóm/hús-vér” emberek találkozása létrejöhet? Milyen ez a valódi találkozás, ahol kevésbé a csillogás és a branding a fontos? Hogyan hatok a hibáimmal, a tévedéseimmel és a megoldatlanságaimmal? Mit jelent és mit kínál ma a TA-s értelemben vett autonómia a kapcsolatok és a közösségek alakításához, vagy az üzleti sikerhez, és végső soron ahhoz, hogy jól törődjünk önmagunkkal?

Mi, akik keretet adunk ennek a napnak, azt reméljük, hogy olyan teret és időt tudunk létrehozni, amelyben őszinte találkozások lehetségesek másokkal, témákkal és önmagunkkal.

Szeretettel várunk!

A program tartalmi elemei

  • Az autonómia jelentésváltozásai a TA-ban
  • A magunkra öltött autonómia – a stílus ható-ereje
  • Perfekcionista vagyok. Most mit tegyek? 
  • Az egyéni autonómia hatása a szervezetben

A programon való részvétel díja: 19.939.- Forint, amely tartalmazza a helyszín és a technika biztosítását, kétszeri kávészünetet és az áfát.

A nap programja

9:00-9:30 Regisztráció és megérkezés
9:30-10:00 Megnyitó és ráhangolódás
10:00-11:00 Az autonómia jelentésváltozásai a TA-ban. Antal Sándor
11:00-11:20 Kávészünet
11:20-12:35 A magunkra öltött autonómia – a stílus ható-ereje. Kató Csaba
12:35-13:40 Ebédszünet
13:40-14:40 Perfekcionista vagyok. Most mit tegyek? dr. Tóth Krisztina
14:40-15:00 Kávészünet
15:00-16:00 Az egyéni autonómia hatása a szervezetben. Érsek Gizella
16:10-16:30 Zárás

A programváltoztatás jogát fönntartjuk.

Az előadás és a műhelyek témái

Kattints a sorvégi jelre!

 

Az autonómia jelentésváltozásai a TA-ban. Antal Sándor - Képző és szupervizor tranzakcióanalitikus, TSTA-O

Az autonómia kezdettől fogva a tranzakcióanalízis (TA) kulcsfogalma. De mást jelentett a 60-as, mást a 80-as években vagy az ezredforduló után, és mást jelent ma. Ez nemcsak a nemzedékek egymásutániságának köszönhető, hanem a világ is alaposan kitágult körülöttünk. Hogyan képeződik le mindez a mindennapi életünkben? Mi az igazsága ma az alapító értéktételezésének? Hogyan tágul ki vagy szűkül be a megértésünk egy ilyen fogalom kapcsán? Mi tudatosul mindebből a mai valóságunkban? Egyáltalán milyen döntési helyzetek adódnak és miféle felelősség körvonalazódik manapság, ha autonómok szeretnénk lenni?

Egy a TA-ban igen fontos fogalom jelentésváltozásának nyomába eredünk. Előadásomban áttekintést kínálok az autonómia fogalom értelmezéseiről a különféle alkalmazási területek tükrében, ill. a szélesebb társadalmi és ökológiai keretrendszert is figyelembe véve. Közben párbeszédre hívom a csoportot, hogy érzékeljük az egyes értelmezési lehetőségek hatását és határait.

Csatlakozol?

A magunkra öltött autonómia. Kató Csaba - coach, tréner, párkapcsolati tanácsadó

A ruhád “a második bőröd”. Magadra öltöd minden nap és közben kapcsolatba kerülsz önmagaddal és a benned szunnyadó ható-erővel. A személyes stílusod egy olyan eszköz, amely rendelkezésedre áll minden nap, hogy kibontakoztasd az autonómiád. A stílusod végigkísér a legzűrzavarosabb nap során is, hogy segítsen megadni magadnak azt a védelmet, vagy engedélyt, amire szükséged van.

  • Hogyan segít a stílus a valóság tudatos észlelésében?
  • Miként tudod az öltözéked segítségével rugalmasan hangolni a hangulatodat és viselkedésedet?
  • Mit adhat a stílusod a másokhoz való nyílt és bensőséges kapcsolódáshoz?

Ezeknek a kérdéseknek mentén újra gondoljuk otthoni ruhatárunkat, mint az autonómiánk ható-erejének eszköztárát. 

Dress code: autonómia

Perfekcionista vagyok. Most mit tegyek? Dr. Tóth Krisztina, coach, szakmai vezető

Előfordult már, hogy egy feladat végrehajtása során feszültséget, sürgetettséget, elégedetlenséget éreztél, ha nem sikerült a saját vagy mások elvárásainak megfelelni? Vagy egy együttműködésben dühös, türelmetlen, kritikus volt a hozzáállásod mások vélt vagy valós hibázása miatt? Ezek az érzések megnehezítik az OK-OK kapcsolatok kialakítását másokkal és önmagunkkal. A workshopon megvizsgáljuk az érzések mögött lévő gondolatokat, hogy aztán új cselekvési alternatívákat határozzunk meg azok számára, akiknek a tökéletes és az elég jó között sorompó van.

Az egyéni autonómia hatása a szervezetben. Érsek Gizella, képzési vezető

Az egyik legfontosabb motivációnk a szervezeti kontextusban, hogy kapcsolódjunk, valami nálunk nagyobb dolog részévé váljunk, és hogy hatással tudjunk lenni erre a nagyobb rendszerre.

Amikor egy új szervezetbe kerülünk, egy már kialakult struktúrához kell kapcsolódnunk, ebben kell boldogulnunk, és ezen akarunk nyomot hagyni. Ez a már kialakult struktúra valahogyan már változik azáltal, hogy részévé válunk, kapcsolódunk hozzá. Na de hogyan is hatunk/ tudunk hatni egyénként a struktúrára? Milyen kapcsolódási lehetőségeink vannak a rendszerhez? És hogyan változnak a “hatás” lehetőségei a különböző szervezeti struktúrákban?

Valahogy mindannyian beilleszkedünk, és részévé válunk csoportoknak, szervezeteknek – azokra a mechanizmusokra szeretnék a TA kontextusában ránézni, amelyek mentén mindez létrejöhet, sikeres, kielégítő, és autonóm módon.

A jelentkezés folyamata

A jelentkezési űrlap beérkezését követően díjbekérőt küldünk az e-mail címedre. Ebben találod a részvételi díj befizetéséhez szükséges részleteket. Jelentkezésed a részvételi díj befizetésével lesz teljes.
A részvételi díjról számlát állítunk ki az összeg beérkezését követően, amelyet pdf formátumban megküldünk e-mail címedre..

Lemondás
A a részvételi díj visszatérítésére nincsen lehetőség, de a belépés átruházható. Ha ebben segítségre van szükséged, keress minket!

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérjük, töltsd ki a regisztrációs űrlapot. A jelentkezéssel automatikusan elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

 

Antal Sándor

Képző és szupervizor tranzakcióanalitikus

(TSTA-O)

+36 1 783 4640

+36 20 368 7628